SPREČILA TRGOVINU BELIM ROBLJEM: Stjuardesa spasila tinejdžerku iz kandži jezive mafije!

Trgovina belim robljem
Dnevno.rs/Kolaž

Samo Sjedinjene Američke Države prethodne godine su zabeležile da su uhapsile preko 2.000 trgovaca belim robljem i identifikovale više od 400 žrtava.

 

Stjuardesa na letu iz Sijetla u San Francisko spasila je žrtvu trgovine ljudima pošto je primetila da je u pratnji dobro obučenog muškarca potpuno raspojasana i uneređena devojčica.

Šejla Frederik radi za avio-kompaniju iz Aljaske. Ona je na pomenutm letu primetila devojčicu koja ima oko 14 godina i instinkt joj je govorio da nešto tu ozbiljno nije u redu.

On je bio odlično obučeno. To me je začudilo. Zašto je on sređen, a ona izgleda tako neuredno – ispričala je Frederikova za kanal 10News.

Stjuardesa je pokušala da se obrati ovom dvoma putnika, ali muškarac je zauzeo gard i neki odbrambeni stav, a devojčica se nije mešala u konverzaciju. Zato ju je u toaletu aviona sačekala poruka od gospođe Frederik na koju je devojčica odgovorila sa: “Potrebna mi je pomoć“.

Šejla Frederik upozorila je pilote koji su potom komunicirali sa policijom u San Francisku i muškarac je uhapšen čim je avion prizemljen.

Bavim se ovim poslom već deset godina i sad mi se motaju misli sve do prvog dana rada jer sam možda i ranije sretala te devojčice i dečake i nisam bila svesna toga da im je potrebna pomoć – izjavila je Frederikova, a prenosi britanski Independent.loading...