SPREMA SE ČISTKA U SNS?! “Oni koji ne podržavaju državnu politiku neće više biti deo stranke”

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je da pojedini lokalni funkcioneri SNS-a koji ne podržavaju državnu politiku neće više biti deo tima predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, piše list Politika u izdanju od četvrtka, 27. septembra.

SNS
Beta

Glišić u intervjuu za Politiku nije imenovao ko će biti isključen iz SNS-a, ali je naveo da su i ranije imali “bolna suočenja sa ljudima koji misle da je jedino vredna borba za fotelju”.

– Moramo još glasnije da budemo uz predsednika stranke, zato što sve što je uradio i energiju koju je uložio ne možemo da devalviramo našim nečinjenjem – rekao je Glišić.

Dodao je da kod pojedinih članova SNS-a postoji “uljuljkanost, uspavanost i opijenost mestima na kojima se nalaze” i da sa njima morati ozbiljno da se razgovara i donesu “bolne mere”.

Kako je rekao, između njega i potpredsedice Vlade Zorane Mihajlović postoji komunikacija u kojoj svakodnevno jedni drugima ukazuju na greške ili propuste. On je kazao da je sednica Glavnog odbora SNS-a u ponedeljak 24. septembra održana u vreme velikih pritisaka na Vučića i nerazumevanja.

– Mislim da bi njegov (Vučićev) odlazak za nas bio ozbiljan korak unazad, uz poštovanje svih kolega koji su vredni i sposobni i koji dosta toga rade, ali smo svi zajedno po političkim kapacitetima znatno iza Vučića – kazao je Glišić.

Glišić je izjavio i da će ako se Aleksadnar Vučić povuče sa funksije predsednika SNS-a i on napustiti stranku.

– Ne vidim ko bi umesto njega mogao da bude isti takav i zato je najpoštenije sa moje strane, kada se on povuče, da i ja uradim isto. On je mene birao za saradnika u svoj tim, a kada kapiten moje ekipe odlazi, onda je pošteno da i ja uradim isto – objasnio je Glišić.

On je rekao da opozicija nema šta da zameri vladajućoj stranci, pa zato im ništa nije ostalo osim “prostakluka”.

– Imate opoziciju čija se politika temelji na raznim vrstama nasilja koju sprovodi protiv SNS-a – rekao je Glišić i dodao da se opozicija ponaša “neodgovorno”.