SPREMA SE “ZAMKA” ZA BAHATE VOZAČE: Na ulicama Beograda uskoro oko 1000 kamera, ali TO NIJE SVE!

Za kažnjavanje bahate vožnje više neće biti potrebno prisustvo saobraćajnog policajca već će kazne stizati na kućnu adresu.

Saobraćaj
Dnevno.rs/Petar Marković

Bezbednosne kamere su proteklih meseci postavljene u svim delovima prestonice na osnovu zajedničkog projekta MUP-a i Grada Beograda, a video-nadzor će biti presudan za dobijanje kazni zbog prekoračenja brzine, prolaska kroz crveno svetlo na semaforu i žute trake, dok će kazne automatski stizati na kućnu adresu prekršioca, pišu danas “Večernje novosti”.

List navodi da je projektom MUP-a planirano postavljanje oko 1.000 kamera za nadzor marke Huavej, i to na 800 lokacija širom Beograda, kao i da bi kamere trebale da doprinesu većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju i sprečavanje bahaćenja vozača.

Pozivajući se na izjave gradskih čelnika “Novosti” navode da za kažnjavanje bahate vožnje više neće biti potrebno prisustvo saobraćajnog policajca već će kazne stizati na kućnu adresu.

Osim kamera koje su vozačima već poznate, list navodi da su nedavno montirane nove kamere, posebno na lokacijama na kojima su krajem prošle i početkom ove godine obeležene žute trake.loading...