Veći broj vozila očekuje se danas na prioritetnim putnim pravcima koji vode prema Crnoj Gori i Jadranskoj obali, kao i na autoputu iz pravca Hrvatske i Mađarske, ka Bugarskoj i Makedoniji.

 

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, putnička vozila, na prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju čeka oko 90 minuta, ali je kolona na izlazu iz Hrvatske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja.

Na GP Šid vreme prolaska se često menja, zbog zadržavanja na Batrovcima, pa su i na ovom prelazu moguća duža čekanja, zato treba koristiti prelaze Bačka Palnka, Sot i Bogojevo, naveo je AMS S.

Pojačan saobraćaj je i na GP Horgoš iz pravca Mađarske, a putnička vozila se na ulazu u Srbiju zadržavaju oko 60 minuta, pa se savetuje korišćenje manje opterećenih i alternativnih GP, kao što su Bački Breg i Kelebija.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj na sledećim prelazima: na Gradini zadržavanja su oko 90 minuta, na Preševu oko 45, dok se na Gostunu i Špiljani sa Crnom Gorom zadržavanja kreću oko 30 minuta sa tedencijom porasta.loading...