SPREMITE SE, STIŽE STRAŠNA PROMENA VREMENA! Od jutra i do 20 stepeni, a onda kreće neverovatan OBRT

U Srbiji se danas očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom i kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Beta

RHMZ navodi da će u brdsko-planinskim predelima početi da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimično očekuje i u nižim predelima.

Najniža temperatura biće od četiri do 11, a najviša od 10 do 20 stepeni. Posle podne i uveče temperatura će biti u naglom i osetnom padu.

U Beogradu će pre podne biti oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom, dok će posle podne biti nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom. U toku noći između utorka i srede očekuju se kiša i sneg. Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 17 stepeni.

U sredu će duvati jak i olujni vetar. U Vojvodini će prestati padavine, a u ostalim delovima Srbije očekuje se kiša i sneg koji će stvoriti snežni pokrivač visine od 5 do 20 centimetara. Do kraja nedelje očekuje se mraz i slabe padavine, a početkom naredne nedelje postepen porast temperature.loading...