SPREMITE SE ZA DEBEO MINUS I MEĆAVU: Čeka nas NAJHLADNIJI božićni vikend!

Sneg i kiša
Pixabay.com

Za praznike se ionako sedi kod kuće, zar ne? :)

 

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje veoma hladno vreme za Badnji dan i Božić. Biće pretežno oblačno, veoma hladno i vetrovito. U južnim, istočnim i centralnim krajevima padaće sneg, dok se u brdsko-planinskim predelima očekuje i stvaranje nanosa.

U petak suvo i veoma hladno, tokom jutra i prepodneva na jugu i jugoistoku sa slabim snegom, prognozira Internet stranica “Weather 2 Umbrella”. Duvaće jak severozapadni vetar, povremeno sa olujnim udarima preko 60 km/h, a na planinama i do 90 km/h. Minimalna temperatura biće od -15 do -10°C.

U subotu vedro, ali još hladnije. Krajem dana očekuje se slabljenje vetra, a tokom večeri i noći sa severozapada i postepeno povećanje oblačnosti. Minimalna temperatura od -20 do -14°C, lokalno i niže, a na Pešterskoj visoravni i do -30°C. Maksimalna dnevna temperatura tokom petka i subote od -12 do -6°C.

U nedelju prvo u severnim i zapadnim, potom i u ostalim predelima jače naoblačenje i otopljenje sa snegom. Maksimalna temperatura biće od -5°C na jugu do 1°C na severu Srbije.

I u Beogradu se očekuju ledeni dani. U petak i subotu biće suvo i sa sunčanim intervalima. Duvaće umeren do jak severni i severozapadni vetar. Minimalna temperatura biće do -14°C, a maksimalna dnevna do kraja sedmice od -8 do -6°C, u ponedeljak do -3°C.

U nedelju i ponedeljak očekuje se povećanje oblačnosti, a biće uslova i za slab sneg.