Spremite se za jutarnji mraz: Evo kakvo nas vreme očekuje tokom sutrašnjeg dana

U Srbiji će sutra posle slabog i umerenog mraza, i mestimične magle, biti umereno oblačno, na severu sa sunčanim periodima, a na jugu pre podne oblačno sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RMHZ).

Zima sneg
Pixabay.com

Vetar će biti slab i umeren severnih pravaca. Jutarnja temperatura biće od minus šest do minus dva, najviša dnevna od minus jedan do dva stepena Celzijusa, a u Negotinskoj krajini oko četiri stepena.

U Beogradu će sutra ujutro biti slab mraz i oblačno, a posle podne predviđa se postepeno razvedravanje. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće od minus pet do minus tri, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

U Srbiji će narednih sedam dana jutra biti hladna sa slabim i umerenim mrazem, u nižim predelima i maglom mestimično. U većini dana će biti suvo vreme. U sredu u brdsko-planinskim predelima, a krajem perioda i u ostalim delovima zemlje biće mestimično sa snegom. Dnevna temperatura od utorka će biti malo iznad prosečnih vrednosti.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometereološka prognoza za ponedeljak, 30. decembar:

Vremenske prilike će imati relativno nepovolјan uticaj na hronične bolesnike. U jutarnjim satima oprez se naročito savetuje astmatičarima, srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u formi reumatskih bolova i glavobolјe.