SPREMITE SE ZA MRAZ! Biće hladno, a evo KADA ĆE TAČNO u Beogradu početi da PADA PRVI SNEG

sneg
pixabay.com

U Srbiji će biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa slabim mešovitim padavinama, kišom i snegom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

 

Na severu će veći deo dan biti suvo. Na planinama se predvidja manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus dva do četiri, a najviša od dva do šest stepeni Celzijusa. U toku noći sa jugozapada će doći do pojačanja padavina.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i hladno, u toku dana u pojedinim delovima grada slaba kiša ili susnežica, a u uveče i u toku noći povremeno sneg, u višim delovima stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura će biti oko nule, a najviša oko tri stepena Celzijusa.

U Srbiji će u nedelju biti oblačno i hladno, u većem delu sa snegom uz stvaranje snežnog pokrivača (na planinama povećanje), u Negotinskoj Krajini s kišom, a na jugu i jugoistoku Srbije s kišom i snegom. Početkom naredne sedmice očekuje se jutarnji mraz slabog do umerenog intenziteta. U ponedeljak će biti umereno oblačno i u većem delu suvo.

Uveče i u toku noći na severu Srbije, a u utorak i u ostalim krajevima očekuje se povremeno sneg, uglavnom slabog intenziteta uz pojačan severozapadni vetar. Od srede će biti suvo i postepeno toplije uz sunčane intervale.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Biometeorološka prognoza za subotu, 2. decembar 2017:

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija se mogu javiti promenlјivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa.