SPREMITE TOPLE ČIZME, KAPE I RUKAVICE: U Srbiji sutra hladno i vetrovito sa SUSNEŽICOM I SNEGOM

sneg
pixabay.com

Hidrometeoroločki zavod Srbije upozorio je da će u ponedeljak i utorak u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima doći do formiranja snežnog pokrivača, u nižim predelima od pet do deset centimentara, a u planinskim od 15 do 25 centimetara.

 

U većem delu zemlje sutra će biti oblačno, hladno, vetrovito, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Sneg će padati i u nižim predelima i to najpre na zapadu, a na jugu, jugoistoku i istoku će doći do stvaranja snežnog pokrivača. U severnim krajevima ujutru i pre podne predviđa se prestanak padavina uz delimično razvedravanje.

Vetar će biti slab i umeren, na istoku i na planinama povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od jedan do četiri stepena, najviša dnevna u većem delu od tri do pet, a u Negotinskoj Krajini oko sedam stepeni Celzijusa.

U Beogradu će sutra biti oblačno, hladno, vetrovito, ujutru i pre podne povremeno kiša i susnežica. U višim delovima grada u jutarnjim satima moguć je i kratkotrajan sneg. Posle podne će biti bez padavina. Vetar će biti umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od dva do pet stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u utorak na jugu i istoku biti oblačno mestimično sa snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača. U ostalim krajevima se predvijda suvo vreme uz nastavak razvedravanja. U sredu jutro će bit hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne naoblačenje sa zapada i jugozapada, ponegde sklaba kiša.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.