SRAMAN PRIZOR IZ TC GALERIJA: Ovo je fotka koja je razbesnela pola Srbije (FOTO)

Nije teško poštovati jednostavno pravilo u garažama - ne parkirati se na mestima koja su rezervisana za osobe sa invaliditetom. Međutim, posetioci tržnog centra "Galerija" ipak nisu mogli to da ispoštuju, sudeći po viralnoj fotografiji.

printscreen

Korisnica Tvitera objavila je fotografiju iz garaže tržnog centra smeštenog u kompleksu Beograd na vodi, a prikazuje sraman prizor iz garaže.

Naime, iako je bilo dosta slobodnih mesta, dva automobila parkirana su baš na onima koja su predviđena za osobe sa invaliditetom.

Možda ste pomislili da automobili zapravo pripadaju takvim osobama, ali je korisnica Tvitera koja je ovo fotografisala napomenula da nigde nisu imali poznatu nalepnicu koja ukazuje da je reč o osobama sa invaliditetom.

Nedavno je na Tviteru takođe postala viralna fotografija koja prikazuje zašto se nikada ne treba parkirati na prugastoj površini koja okružuje mesta za osobe sa invaliditetom.

Prugaste površine sa bočnih strana parking mesta koja su predviđena za lica sa invaliditetom takođe su značajna za njihovo neometano kretanje.

Naime, setimo se da osobe koje koriste kolica neretko imaju rampe koje su ugrađene u njihove automobile kako bi mogli da se izvezu.

Baš zbog toga im je potreban dodatni prostor.

Bespravno parkiranje na mestu rezervisanom za osobe sa invaliditetom zabranjeno je i Zakonom o bezbednosti saobraćaja i Gradskom odlukom o javnim parkiralištima. Kazna je 5.000 dinara.

Međutim, parking prostori u tržnim centrima su praktično privatno vlasništvo i teoretski ne spadaju u javna parkirališta, što znači da se na njih ne odnosi pomenuta gradska odluka, ali ni Zakon o bezbednosti saobraćaja.