Na Košutnjaku se već okupilo mnogo ljudi, raspaljena je vatra i peče se roštilj, a neodgovorni pojedinci latili su se sekira i uništavaju drveće beogradske šume

 

Na snimku se vidi grupa mladi ljudi koji su počeli sa “prvomajskim običajima” – loženjem vatre, pečenjem mesa na roštilju, ali i jedan mladić koji sekirom seče stablo na Košutnjaku.

Blic piše da su pitanju momci sa Ceraka. Danima su se, izlavili su počinioci ovom listu, spremali za ovu noć i tražili pogodno mesto. Očigledno i pogodno drvo, za koje su unapred pripremili sekiru!

– Svake godine se ovde okupljamo i svake godine smo sve bezobrazniji. Danas smo srušili tri drveta, a sledeće ćemo pet! – bez srama su govorili pred reporterima Blica koji nisu ni pomislili da je drvo koje je obrušeno iza njih nedelo njihovih ruku.

Mislili su o svim detaljima…

 
– Prekjuče smo došli da prvo vidimo kakva je ovde temperatura noću i zaključili da je optimalna. Juče smo se ceo dan spremali i evo nas večeras ovde, bićemo tu do prekosutra. Devojke će spavati u kolima, mi na vazduhu. Inače, ovo nam je već četvrti put da se okupljamo na Košutnjaku – rekao nam je D. sa Ceraka.

U pitanju su momci i devojke 1997. godište.

Podsetimo, seča šumskih stabala zabranjena je Zakonom, a predviđene su novčane kazne za to delo.

Strašni snimak možete pogledti OVDE.loading...