“Sramno je za celo društvo trošenje 40 MILIONA EVRA na rijaliti, novac dati za lečenje dece”

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je sramota za celo srpsko društvo, trošenje 40 milona evra za rijaliti program u Srbiji, dok novca za rešavanje životno važnih pitanja često nema dovoljno.

Rijaliti beba
Dnevno.rs/Kolaž

“Sramotno je da u realnoj Srbiji nema para za lečenje dece, a u virtualnoj, rijaliti Srbiji ima 40 miliona evra za iživljavanje i izgradnju najskupljeg pozorišta. Rijaliti programi sve više postaju problem našeg društva, jer na najprizemniji način propagiraju nasilje i nemoral, stvarajući utisak da je to normalno i prirodno ponašanje”, navodi se u pisanoj izjavi potpredsednika POKS-a Vojislava Mihailovića.

POKS je podsetio da je ta stranka u Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o kome će se poslanici izjasniti ove jeseni, a koji reguliše tu oblast tako da se rijaliti program zabranjuje za prikazivanje pre ponoći, kao i da se medijske kuće koje ga prikazuju dodatno oporezuju visokom stopom, kao ekstra-profit.

POKS je naveo da se tim predlog predvidja i da se od tog poreza celokupan novac uplaćuje u Fond za lečenje dece od najtežih bolesti, kao i da bi se u taj fond automatski uplaćivalo četiri petine od svake SMS poruke koju gradjani uplate za glasanje u rijaliti programu.loading...