Dok nam sa paraolimpijskih igara stižu medalje, a takmičare sa pravom proglašavamo herojima, u Srbiji ipak viđamo i naličje medalje. Jedan paratekvondista prebijen je u Beogradu samo zato što je nosio obeležja kluba koja napadačima nisu bila po volji.

 

Zvezdin dres i ranac koje je Dušan imao na sebi bili su povod da se crni auto zaustavi i da sportista dobije batine.

– Ovaj koji je vozio je izašao iz kola i udario me, a ovaj drugi je bio mrtav hladan, a taj koji me je udario je posle ušao u kola i pobegao i ja sam se plašio – rekao je Marisavljević.

To je Dušanu bio poslednji trening pred odlazak u Poljsku na evropski šampionat. Umesto da se naspava i odmori, morao je u Urgentni centar. Nije siguran zašto ima masnicu na oku.

– Ne znam, nisam ni ja znao razlog – navodi Dušan.

Trener je ogorčen.

– Stajao je na stanici, ni kriv ni dužan je dobio udarac u glavu, a treba da predstavlja svoju zemlju na EP koje se održava 16. u Poljskoj – kaže generalni sekretar srpskog Para-tekvondo saveza Bojan Todorović.

Ovakav stres bi na momka kao što je Dušan pre mogao da ostavi psihičke nego fizičke posledice pre takmičenje, tvrdi Todorović.

– Mi radimo na tome, juče i danas, objašnjavao mu šta i kako. Nadam se da će biti sve u redu. Ja bih voleo da se Dušan na neki način revanšira tim huliganima nekom medaljom – istakao je Todorović.

Dušan nema dileme koja bi po sjaju to mogla biti, nada se prvom mestu.loading...