Ona je u video snimku navela da je u supermarket Maksi u blizini željezničke stanice ušla kako bi kupila indijski orah, ali pošto ga nije našla, krenula je prema izlazu kada se oglasio senzor.

Iako su u istom trenutku iz prodavnice zajedno s njom izlazile još dve osobe, osoblje je zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

– Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izadjem napolje. Poslovodja je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: ‘Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade’ – ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovodja supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je sopran, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a 2012. godine OEBS ju je proglasio jednom od najistaknutijih Romkinja u svetu.

Predsednicа Koordinаcionog telа zа rodnu rаvnoprаvnost Zorаnа Mihаjlović osudila je danas ovakvo ponаšаnje zаposlenih u prodavnici.

U međuvremenu, kompanija Delez Srbija izvinila se operskoj pevačici, ocenjujući da je će situacija u u njihovom supermaketu u Novom Sadu “ostati usamljen primer neodgovarajuće reakcije pojedinca”.loading...