SRBI ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST: Nepoznati počinioci OPLJAČKALI CRKVU na Kosovu!

Nepoznati počinioci opljačkali su crkvu Pokrov presvete Bogorodice i parohijski dom u Babinom Mostu kod Obilića.

spc.rs/sr/pokrov_presvete_bogorodice

Prema rečima žitelja tog sela u centralnom delu Kosova, pričinjena je velika materijalna šteta koja se još utvrđuje, javila je televizija Most iz Zvečana.

Sinoć su na crkvi obijena vrata, ukraden je novac iz crkvene kase, polomljeno je staklo na parohijskom domu, a prava šteta biće utvrđena po povratku paroha Aleksandra Našpalića koji je na putu.

Predsednik crkvenog Odbora Babin Most Jovica Nikolić rekao je da su meštani uznemireni, zabrinuti i ne znaju čemu da se nadaju.

Kada sam jutros došao crkva je bila obijena, zvao sam predsednika opštine i policajce da obave uviđaj“, rekao je Nikolić.

U Babinom Mostu za poslednje četiri godine Crkve Pokrova presvete Bogorodice oskrnavljena je 15 puta, a počinioci nikada nisu pronađeni. 

Predsednik privremenog organa opštine Obilić Nenad Denić rekao je da je ovaj vandalski čin uneo nemir među Srbe koji su zabrinuti za svoju bezbednost.

Ovakvi incidenti ne doprinose opstanku Srba na Kosovu i Metohiji, rekao je Denić za televiziju Most i zatražio da se počinioci ovog vandalskog čina hitno pronađu.

U multietničkom selu Babin Most pre ratnih dešavanja 1999. godine živelo je oko 1.100 Srba. Sada ih je ostalo 750.