SRBIJA ĆE PROIZVODITI VAKCINU? Delegacija iz Rusije STIŽE U TORLAK, imaju samo JEDAN ZADATAK

U Srbiji je prema poslednjem preseku potvrđeno 2.088 novih slučajeva koronavirusa, a preminulo je 14 osoba. Od poslednjeg preseka testirano je 12.987 uzoraka. U bolnicama širom Srbije je 3.810 pacijenata.

Pixabay.com

U borbi protiv kovida nastavlja se vakcinacija, a građani primaju i drugu dozu vakcine.

Novi kontingent od pola miliona vakcina kineske kompanije “Sinofarm” stigao je u Srbiju. Sredinom prošlog meseca Kina je Srbiji isporučila prvi kontigent od milion doza “Sinofarm” vakcina.

Inače, u Srbiju je juče stiglo i 50.000 vakcina “sputnjik V” za prvu dozu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih 15 dana stići još 50.000 za drugu dozu.

Delegacija iz Rusije stiže u Institut Torlak kako bi procenila tehnološke i kadrovske kapacitete Instituta za proizvodnju vakcine “sputnjik”.

“Na Dan državnosti Sretenje, koji se praznuje 15. i 16. februara, na punktovima za vakcinaciju građani će primati drugu dozu vakcine”, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u Vranju i povećanja broja obolelih učenika i nastavnika nakon sastanka predstavnika lokalne samouprave i zdravstvenih instituacija u Vranju, kojem je prisustvovao i epidemiolog Branislav Tiodorović, donete su preporuke da pojedine škole pređu od 11. februara na onlajn nastavu.