SRBIJA, DAN POSLE: Padao led veličine pesnice, u Pančevu snimljen i tornado (VIDEO+FOTO)

Pančevo
Printscreen

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je juče severni deo Srbije, kao i Beograd. Prema nekim procenama najviše je stradalo Pančevo gde su padale "lopte" veličine pesnice, a posledice se tek sagledavaju.

Ledene grudve, razbijena stakla, “pijavica”… ovako je juče u popodnevnim časovima izgledalo Pančevo. 

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci i fotografije nevremena koje je u pojedinim momentima, bar prema subjektivnom osećaju građana, više ličilo na “apokalipsu nego na običnu oluju”.

Snažna oluja uz jak vetar, grmljavinu i grad pogodila je u popodnevnim časovima i Beograd. Na pojedinim mestima nije radila rasveta, izlila se kanalizacija, a na ulicama su se formirali i vodotoci jer slivnici nisu mogli da prime toliku količinu vode.

Danas, posledice se polako saniraju. Na nekim automobilima razbijena su stakla, a uništeni su i plastenici u pojedinim dvorištima. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda. 

Što se današnjeg vremena tiče, u Srbiji će danas biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, po podne i uveče ponegde sa kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće slab i promenljiv vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 21 C, a najviša dnevna od 26 do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.