Srbija dobila Vladu

Vlada Srbije
Wikipedia

Skupština Srbije izglasala je novu Vladu Srbije. Za predlog mandatara Aleksandra Vučića glasala su 163 poslanika, protiv su bila 62, a uzdržanih nije bilo.

 

Premijer i ministri nešto posle 19 časova položili su zakletvu. Vučić i članovi njegovog kabineta dobili su višeminutni aplauz po ulasku u Skupštinu Srbije za polaganje zakletve.

U skupštinu su pred polaganje zakletve nove vlade došli i predsednik Tomislav Nikolić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i patrijarh Irinej.

Zakletva glasi:

“Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije”.

Posle položene zakletve, predsednik i članovi Vlade potpisali su tekst zakletve i predali ga predsedniku Narodne skupštine, a potom je intonirana himna.

Mandatar Aleksandar Vučić obećao je na kraju rasprave građanima da će vlada raditi marljivo, pošteno,odgovorno i u interesu građana.

Osim toga, Vučić je rekao da će vlada ujutru u 6.30 imati prvu sednicu.

Premijer Aleksandar Vučić se nakon polaganja zaklteve zahvalio svima, posebno predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku koji su prisustvovali polaganju zakletve.

Vulić je rekao da će nova vlada biti posvećena interesima Srbije.

– Borićemo se, bićemo posvećeni, naš najvažniji cilj biće bolji životni standard građana, da se izborimo za bolju ekonomiju, pravnu državu, za zemlju u kojoj će buduće generacije živeti. Hvala svima na podršci – rekao je Vučić.loading...