“Srbija je slobodna, čuvana i zaštićena!” Ministar vojske Aleksandar Vulin obišao dežurne jedinice u Novogodišnjoj noći

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su dežurne jedinice lovačke avijacije angažovane u sistemu protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu Batajnica i sa njima dočekali Novu 2019. godinu, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane.

Vulin
Beta

Vulin je rekao da je “nebo slobodno i čuvano zahvaljujući upornosti, samopregoru, požrtvovanju i profesionalizmu svih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane”.

Možemo da kažemo da je naše nebo slobodno i da je Srbija mirna i sigurna. Neke druge zemlje dopuštaju da njihovo nebo čuvaju druga vazduhoplovstva, ali naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni i piloti i srpska protivvazduhoplovna odbrana – rekao je Vulin.

Vulin je u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u svoje zahvalio svim pripadnicima Vojske Srbije “na ogromnom samopregoru, trudu, entuzijazmu i profesionalizmu” i poželoo im da 2019. godina bude godina uspeha, daljeg napretka, daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije, ali i godina mira, stabilnosti i sigurnosti.

General Mojsilović izrazio je veliko zadovoljstvo što je u borbenoj jedinici 204. vazduhoplovne brigade u kojoj je prikazan rad u povišenom stepenu pripravnosti lovačke pare.

Kapetan Nebojša Radojković, pilot u dežurnoj jedinici, istakao je da će odlazeću 2018. godinu pripadnici Ratnog vazduhoplovstva pamtiti po tome što je vazduhoplovstvo opremljeno i obnovljeno i što su u jedinice primljeni avioni MiG-29 i školski avion Lasta.

U obilasku i dočeku Nove godine bio je komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković.