SRBIJA NA IVICI: Juče oborena čak TRI REKORDA, danas se pojavilo i NOVO ŽARIŠTE u ovom gradu

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 4.994 osobe od testiranih 17.645. Od posledica zaraze preminula su 24 pacijenata.

Pixabay.com

Vanredno je u Vojvodini, novo žarište u Raškoj. Najteže je u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Valjevu i Nišu.

U Srbiji je u utorak počela primena novih mera u suzbijanju širenja koronavirusa – od 21 čas do 5 ujutru zabranjen je rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, ali i tržnih centara i prodavnica.

Ministar Zlatibor Lončar je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, naveo da raste broj pregleda u kovid ambulantama u celoj zemlji, kao i broj onih koji ostaju na bolničkom lečenju. Lončar je rekao da je u Beogradu u poslednja 24 sata obavljeno 5.600 pregleda.

U KCV je trenutno hospitalizovan 301 pacijent, od kojih je 19 u jedinici intenzivne terapije na mahničkoj ventilaciji, rekla je za RTS direktorka KCV Edita Stokić.

Rekla je da je, pored broja zaraženih i preminulih, oboren i neslavni rekord po potrošnji kiseonika, pošto je potrošeno 7,5 tona.

Imunolog Srđa Janković rekao je za RTS da će rast zaraženih moći da se ublaži ako dosledno sprovodimo mere.

Vesna Mioljević, epidemiolog KCS rekla je da je sve više obolelih i da brojke govore za sebe. Smatra da nismo zakasnili sa novim merama, jer virus pokazuje da nema sezonski karakter.loading...