“SRBIJA NEZADRŽIVO SRLJA U PROGRES”: Lepe vesti za penzionere i javni sektor

Penzioneri će između 1. i 3. novembra dobiti jednokratno 5.000 dinara, dok će u javnom sektoru biti uvećana novembarska plata, kaže predsednik Aleksandar Vučić.

Beta

On je najavio da će na samom početku novembra biti otvoren auto-put Niš–Pirot–Dimitrovgrad–Gradina, dok će 19. decembra biti otvorena deonica Surčin–Obrenovac

– Ljudi polako, ali sigurno mogu da znaju da će da žive bolje. Radili smo vredno i marljivo – rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je primetio, Srbija će imati tri puta više auto-puteva od četiri puta veće Rumunije, članice EU, i dodao da će se nastojati da se plate povećavaju svake godine.

– Srbi vole da postoji neka anarhija, pa, eto – Ekvador je istakao MMF. Videćemo gde će biti Ekvador, a gde Srbija. Mi se hvalimo saradnjom, disciplinom, odgovornošću i sigurnošću za naše penzionere i radnike – rekao je Vučić.

Podsetio je i da je 2012. godine minimalna zarada bila 16.000 dinara, da je sada minimalac prešao 30.000.

Na konstataciju da MMF očekuje da Srbija dostigne cilj od 3,5 odsto rasta BDP-a, Vučić je rekao da će on i biti 3,5, te izrazio uverenje da će rast biti i 3,6, a možda i 3,7 odsto BDP-a, ali i primetio da su neki pre samo tri meseca govorili da će taj rast biti 1,8 ili 1,9.