Srbija okupana smogom, zagađenje ogromno, a VUČIĆEVA IZJAVA O VAZDUHU zapanjila je mnoge

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija napravila dogovor sa japanskom agencijom za medjunarodnu saradnju "Džajka" kako bi se vršilo odsumporavanje u termoelektranama i dodao da će to dramatično doprineti rešavanju problema zagađenja vazduha u zemlji.

Beta

“Važno je da svuda radimo odsumporavanje. Da idemo na zelenu energiju. Sumpor-dioksid je najveći problem i sada gledamo kako da rešimo te probleme”, rekao je Vučić u gostovanju na TV Prva.

SRBIJA SE GUŠI, A ANA BRNABIĆ KAŽE OVO?! Premijerkina IZJAVA O ZAGAĐENJU razbesnela građane

Ocenio je da je zagađenje realni problem, ali da ipak postoji i kampanja u kojoj učestvuje javnost, a naročito mediji.

“Postoji realni problem i nije za zanemarivanje. Ali, juče smo imali isti broj tih čestica (PM 2.5 i PM 10) kao Milano u Italiji, koji je jedan od najrazvijenijih gradova u toj zemlji”, istakao je on.

TEŠKO ZAGAĐENJE u Beogradu, Valjevo u opasnosti: Oglasili se “Batut” i ministarstvo i – IZNERVIRALI pola Srbije

Vučić je ponovio da je za zagađenje odgovoran standard građana i povećan saobraćaj sa “euro 3” i “euro 4” motorima.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da je država produžila ugovor o uvozu automobila sa takvim motorima, Vučić je rekao da ne zna, da bi trebalo da bude zabranjeno ali da automobili neće biti oduzimani.

Ponovio je da postoji “kampanja” protiv mini-hidroelektrana i rekao da je su one jedan od dva izvora zelene energije.

SPOMENICI PO BEOGRADU OSVANULI SA MASKAMA: Akcija je smešna, ali situacija je ZA PLAKANJE

Govoreći o aplikaciji koja se bavi merenjem kvaliteta vazduha “AirVisual”, Vučić je kazao da ona u Hrvatskoj kvalitet meri u nezagađenim područjima, a u Srbiji u zagađenim.

“Moja deca žive u najzagađenijiem delu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu. Situacija je bila gora kada sam ja bio dete”, dodao je on.