SRBIJA POD SNEGOM: Probudili smo se zavejani, pogledajte FOTOGRAFIJE – prizori su NESTVARNI (FOTO GALERIJA)

Sneg promenljivog inteziteta najavljen je i za danas. U toku jutra i prepodneva u zapadnim i centralnim predelima očekuje se još i do 15 centimentara snega, a zbog pojačanog severozapadnog vetra može doći će do stvaranja snežnih nanosa. Do kraja dana očekuje se prestanak padavina u svim predelima.

Beta

Sneg u većem delu zemlje pada više od 24 sata, a u pojedinim mestima dostigao je visino od 40, pa i do 70 centimetara.

Zbog obilnih snežnih padavina u skoro svim delovima zemlje na snazi je crveno meteo upozorenje, a saobraćaj je usporen i otežan. Vozačima se apeluje da brzinu prilagode vremenskim prilikama, a pešacima oprezno kretanje ulicama zbog smanjene vidljivosti i snežnih nanosa.

Beta

Šef stručnog štaba za čišćenje snega “Puteva Srbije” Zoran Stoisavljević kaže za RTS da su putevi prvog i drugog prioriteta u celoj zemlji prohodni, kao i putevi trećeg prioriteta na kojima i dalje ima malo snega.

Prema njegovim rečima, jedini neprohodni put je onaj koji vodi ka Goliji.

Angažovano je, kako kaže, 1.200 vozila i mašina, a sneg u celoj zemlji u samo jednoj smeni čisti 2.200 ljudi.

BEOGRAD ZAVEJAN, skraćeno 11 linija GSP, a VESIĆEV IZVEŠTAJ O STANJU opet će RAZBESNETI mnoge (FOTO)

U planinskim predelima neophodna je oprezna vožnja i zimska oprema. Dopisnik RTS-a javlja da je na putu Kraljevo-Raška, skretanje za Kopaonik prekriveno snegom koji nanosi jak vetar. Upotreba lanaca preporučuje se od Jošaničke banje do ski-centra.

U Pomoravlju je od juče palo oko 30 centimetara snega. Svi regionalni putni pravci u Pomoravskom okrugu su prohodni. Snega međutim ima na kolovozima pa je saobraćaj usporen i otežan.

Problema je jutros bilo u funkcionisanju autobuskog saobraćaja, pa su mnoge linije iz Jagodine ka crnovrškim selima skraćene. Autobus lokalnog prevoznika je ostao na putu kod sela Dragoševac jer je drvo koje je palo povuklo strujne kablove. Problema je bilo i ka selima Međureč, Rajkinac, Siokovac, Duboka, Lovci.

Pripadnici Vojske Srbije spasli su život ženi iz Resavice koja je bez svesti ležala nepomično u snegu u blizini poligona “Pasuljanske livade”.

Prestanak padavina očekuje se po podne. Jutarnja temperatura je od minus pet do jedan, dok će se dnevna kretati od minus dva do tri stepena.