SRBIJA SE DIŽE NA NOGE: Stolar Mile ima SNAŽNU MOLBU za sve nas – ovoj porodici treba POMOĆ i to ODMAH! (FOTO)

Stolar Mile
Facebook.com/StolarMileRakovac

Da li će Srbija ponovo dokazati da može da se složi i pomogne onima koji su i te kako ugroženi?

 

Najpoznatiji srpski zanatlija ponovo se obratio javnosti putem svoje zvanične Fejsbuk stranice i zamolio sve ljude dobre volje da pomognu jednoj porodici iz Aranđelovca.

Naime, NikolaGoca imaju dvojicu sinova – StevanaFilipa koji boluju od autizma. Njih četvoro žive u jednoj prostoriji, nemaju redovna primanja i veoma teško žive.

Milorad Jurković poznatiji kao Stolar Mile pisao je o njima i objasnio šta je sve potrebno ovoj porodici.

Njegovo otvoreno pismo prenosimo u celosti.

Život… hm… šta je život? Da li ste nekada seli i razmislili o tome? Kažu, život piše romane. Bogami sam ih se nagledao i naslušao. Ali, eto, mene uvek zadese ti neki nedopisani romani kojima ja treba da napišem kraj. Nije to, nažalost, kraj – to je neka sredina, a kraj ljudi i porodice moraju sami ispisati.

Želim da vam predstavim jednu porodicu iz Aranđelovca… neki su čuli za njih, ali nažalost većina nije! Porodica Stojanović-Kerić: otac Nikola i majka Goca imaju dvoje dece Stevana (6 god.) i Filipa (3 god). Sasvim obična porodica, neko bi pomislio. Jeste, ali ova ima problem! Stevan i Filip boluju od autizma, ne govore, primaju terapije, a Stevan ima i epileptične napade. Otac Nikola nema posao i radi sezonski, a majka Goca povremeno sprema po kućama.

Jednom rečju – borba za život! Svaki dinar koji zarade odlazi na preglede, doktore, lekove… Jedna skromna porodica koja ne traži mnogo.

Ako neko može oca Nikolu da zaposli da bi imao stalna primanja bilo bi mnogo lakše. Žive u kući sa puno vlage i svi spavaju u jednoj sobi. Želja im je da bar jednu sobu – dečiju – osposobe, a za to im je potreban jupol i stiropor. Zaštitu od vlage su kupili. Ako neko ima i laminata da mu je preostao za jednu sobu neka nam se javi. Orman za stvari koje nemaju gde da ostave… ja trenutno NEMAM materijala za orman koji bih im napravio – pa ko može da nabavi materijal ili bar deo ja ću napraviti, a mi bi mu bili do neba zahvalni…

Mnogo toga im treba za prevoz do doktora, lekove, terapije… jako često idu za Beograd… Oni ne traže mnogo. JA MOLIM ZA NJIH! Njima treba pomoć, žive od 22.000 dinara i ne primaju tuđu negu…

E, pa sad hajde ovaj roman zajedno da završimo, jer oni sami ne mogu…

Potrebno nam je i gorivo za dostavu i nabavku svega pa ko može i želi da se priključi akciji neka mi se obrati u inbox sa porukama.

Znate me i znate da ja NEĆU ODUSTATI!