SRBIJA SE GUŠI, A ANA BRNABIĆ KAŽE OVO?! Premijerkina IZJAVA O ZAGAĐENJU razbesnela građane

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da zagađenost vazduha u Srbiji "nije ništa veća" nego prethodnih godina već da su vremenski uslovi "jako loši".

Beta/Kolaž

Ona je za Prvu televiziju rekla da po podacima Ministarstva zdravlja i Instituta Batut, “nema mesta panici”.

“Ključni problem su individualna ložišta. Zato moramo naći način kako da radimo sa građanima da se priključuju na sistem centralnog grejanja”, kazala je premijerka.

TEŠKO ZAGAĐENJE u Beogradu, Valjevo u opasnosti: Oglasili se “Batut” i ministarstvo i – IZNERVIRALI pola Srbije

Po njenim rečima, na hitnom sastanku koji je tim povodom ranije juče održan u Vladi Srbije, doneta je odluka o formiranju tela koje će koordinirati rad svih državnih organa, obaveštavati javnost i predlagati i analizirati efekte mera koje se sprovode u cilju zaštite životne sredine.

“Prethodnih godina smo uložili više od 450 miliona evra samo u filtere za termoelektrane, više od 500 miliona evra u gasifikaciju kako bi zamenili grejanje na mazut a u budžetu za 2020. godinu smo obezbedili subvencije za kupovinu hibridnih vozila. Radimo i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova kako bi pojačali kontrolu emisije izduvnih gasova na tehničkim pregledima”, rekla je Ana Brnabić.

SPOMENICI PO BEOGRADU OSVANULI SA MASKAMA: Akcija je smešna, ali situacija je ZA PLAKANJE

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je danas upitao da li je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan “živ”, premijerka je rekla da ministar nije dovoljno objasnio građanima kakva je situacija sa zagađenjem vazduha i što nije dovoljno koordinisao rad na rešavanju tog problema.

“Zvao me je predsednik jutros u pet do osam i pitao da li je Trivan živ i da malo probudimo ministre iz SPS. Ne postoji razlog da ministar ne izađe sa informacijama pred gradjane. Potrebna je koordinacija unutar Vlade Srbije i formiranjem radnog tela, imaćemo mnogo više koordinisanu akciju tako da svi znamo šta radi leva, šta desna ruka a šta glava”, rekla je premijerka.