SRBIJA SE OPRAŠTA OD ČUVENOG DOKTORA: Korona odnela još jedan život na prvoj liniji fronta

Zec je posle teške borbe sa koronom preminuo u utorak na KBC Bežanijska kosa, a njegov Dom zdravlja saopštio je tužnu vest.

Sveća
Pixabay.com

Kovid 19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu sa prve linije fronta, među lekarima – doktora Voju Zeca (59) iz Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović – Zmaj” u Staroj Pazovi.

Zec je posle teške borbe sa koronom preminuo u utorak na KBC Bežanijska kosa, a njegov Dom zdravlja saopštio je tužnu vest.Kovid 19 odneo je, nažalost, još jednu žrtvu sa prve linije fronta, među lekarima – doktora Voju Zeca (59) iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović – Zmaj“ u Staroj Pazovi.

Omiljeni kolega i lekar stanovnicima Podunavlja, ostavio je neizbrisiv trag kao požrtvovani lekar, vedrog duha koji je pacijentima pored lečenja, pružao i prijateljski savet i toplu reč. Dr Vojo Zec je sve poverene radne zadatke i obaveze izvršavao predano a poslednji radni zadatak koji je obavljao bio je rad u COVID ambulanti u Surduku. Na žalost, prerano nas je napustio razbolevši se od COVID-19 – saopštili su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Jedan od najomiljenijih lekara u Sremu iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

Kolektiv Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj” Stara Pazova izgubio je dragog prijatelja i kolegu, i izražava najdublje saučešće porodici Zec zbog nenadoknadivog gubitka – objavili su u Domu zdravlja gde je radio Zec.

Da je Zec bio, zaista, jedan od najpopularnijih lekara u Sremu pokazuju i reakcije na Fejsbuku njegovih pacijenata.

Otišao je tako brzo, nismo se stigli ni oprostiti…Bio je lekar i mnogima je pomagao. Njemu nisu mogli pomoći…Korona je bila jača…Još pre nekoliko nedelja brinuo se o pacijentima u Covid ambulanti…Želeo je i mogao još živeti… Ali nažalost telo nije izdržalo…Zaspao je moj bratić Vojo Zec – ostavila je potrsnu poruku Drenka Gaković.

Zeca su voleli i stanovnici Starih i Novih Banovaca i Belegiša.

Dragi naš doktore Vojo Zec, neka ti je večna slava! Saučešće porodici. Neka te anđeli čuvaju. Vječnaja pamjat! – napisala je Tatjana Večerinac.

Dr Vojo Zec, doktor medicine, rođen je 27. Januara 1961. godine u mestu Donji Rakani, Bosna i Hercegovina. Medicinski fakultet završio je u Banjaluci 1991. godine. U Domu zdravlja “Dr Jovan Jovanović Zmaj” Stara Pazova zaposlio se 1999. godine i radio je na poslovima doktora medicine u službi za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika u Starim i Novim Banovcima.