SRBIJA U “CRVENOM”: Držite se, do popodne ćemo biti POTPUNO ZAVEJANI!

U Srbiji će danas biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Printscreen Rhmz

RHMZ je upozorio da će intenziviranje snežnih padavina biti nastavljeno i u subotu ujutru kada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja snežnog pokrivača za novih 15 do 30 centimetara, lokalno i preko 40 centimetara. Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima Srbije.

U Srbiji će danas duvati slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus tri do nule, a najviša dnevna od nula do tri stepena.

U Beogradu će takođe biti oblačno vreme sa snegom, uz intenziviranje snežnih padavina i dalje povećanje visine snežnog pokrivača posle podne, uveče i tokom noći. Duvaće slab i umeren vetar. Dnevna temperatura biće od minus dva do nula stepeni.

Skoro svi delovi Srbije danas su pod crvenim meteoalarmom, a RHMZ je izdao upozorenje na nove snežne padavine i stvaranje snežnih nanosa. Ono će biti na snazi do sutra.

Meteorološke prilike imaće nepovoljan uticaj na hronične bolesnike. Moguće meteoropatske reakcije su nervoza, glavobolja i bolovi u kostima i zglobovima.