SRBIJA VODI BITKU SA KORONOM: Vanredna situacija u 11 opština, Arena postaje privremena bolnica

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je koronavirus registrovan kod još 302 osobe, a kovid 19 odneo je još 5 života.

Pixabay

Vanredna situacija zbog porasta broja zaraženih od Kovid 19 proglašena je u Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Beogradu, Šapcu, Čačku, Arilju, Kraljevu i Požegi, zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom.

U najvećoj sportskoj dvorani u Srbiji biće otvorena privremena kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih.

Situacija u Sjenici je teška zbog koronavirusa. Doktor Slobodan Milisavljević, koordinator Ministarstva zdravlja za kovid 19 navodi da su u pondeljak imali 45 pregleda, broj pacijenata je rastao, tako da su u subotu imali 199 pregleda.

U novopazarskoj opštoj bolnici u nedelju je bilo 238 kovid pacijenata, 23 više nego prethodnog dana. Nadležni tvrde da se situacija lagano stabilizuje.

U Zemunskoj bolnici kapaciteti su pri kraju zbog velikog priliva pacijenata.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je da se o koronavirusu objavljuju samo proverene informacije.

Maturantima koji su oboleli od kovida 19, biće omogućeno u avgustu da polažu prijemni ispit za upis na fakultet, izjavio je ministar Mladen Šarčević i dodao da je predložio da se studentima omogući još jedan ispitni rok u avgustu, ali da će konačna odluka biti doneta na sednici Konferencije univerziteta Srbije.