MUP: Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom

Izbeglice u Hrvatskoj
Beta

Srbija nije zatvorila granicu sa Makedonijom, rečeno je za B92 u MUP-u Srbije. Počelo sprovođenje juče postignutog dogovora direktora policija u Zagrebu.

 

Kako je objašnjeno, Srbija je počela da primenjuje jučerašnji dogovor direktora policija zemalja regiona, tako da u Srbiju ne mogu da uđu izbeglice koje se prethodno nisu registrovale na grčko-makedonskoj granici.

Šefovi policija Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Austrije dogovorili su se o zajedničkom registrovanju izbeglica na grčko-makedonskoj granici.

Pet zemalja će zajednički organizovati prevoz izbeglica do Austrije, a prolaz “balkanskom rutom” biće omogućen samo izbeglicama iz ratom zahvaćenih zemalja.

Prethodno su Večernje novosti prenele vest da je Srbija danas zatvorila granicu za migrante sa Makedonijom, jer Hrvatska ne pušta izbeglice dalje, preko svoje zemlje, ka Sloveniji i Austriji

Novosti su prenele da je granica zatvorena s obzirom na to da od juče po podne nijedan voz sa migrantima nije krenuo iz Šida, a da je još oko 250 izbeglica na putu od Preševa ka hrvatskoj granici, naša zemlja se odlučila na ovaj korak da ne bi došlo do nagomilavanja ljudi kod nas.

.