Ako PSUJETE, inteligentniji ste od drugih

Mozgalica
Pixabay.com

Ako psujete “kao kočijaš”, ostavljate nered za sobog gde god se pojavite i uz to ste noćna ptica, inteligentniji ste nego što mislite.

 

Istraživači su otkrili da osobe koje psuju, neuredne su i pritom ostaju budne do sitnih sati imaju viši IQ od ostalih.

Jedna studija je pratila koliko psovki ispitanici mogu da se sete za jedan minut, a zatim merila njihov IQ.

Ispostavilo se da su osobe koje su se setile najviše “bezobrazluka”, ostvarile i najbolje rezultate na testu inteligencije.

U studiji istraživači zaključuju da rečnik bogat psovkama može biti znak retoričke snage, a ne nedostatka vokabulara, kao što se ranije mislilo.

Druga studija, sprovedena na Univerzitetu u Minesoti, pokazala je da inteligentni i kreativni ljudi češće rade za neurednim stolom. Takođe, otkriveno je da osobe čije su sobe neuredne imaju zanimljivije i kreativnije ideje od onih koji su uredni.

– Nered u okruženju izgleda inspiriše ljude i oslobađa ih tradicije, pružajući im mogućnost da razmišljaju van okvira – stoji u studiji.

Pored toga, ako ste “noćna ptica”, verovatno se možete pohvaliti i visokom inteligencijom. Analize su pokazale da su osobe koje su “noćni tipovi” obično inteligentnije od onih koji na spavanje idu “na vreme”.loading...