Aleksandar Vučić podnosi ostavku?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u petak je boravio u Narodnoj skupštini Republike Srbije, gde se obratio poslanicima i odgovarao na poslanička pitanja. Između ostalih, pitanje mu je postavio i lider Nove stranke Zoran Živković, zbog kojeg je premijer rekao da će podneti ostavku.

Naime, Živković je u Skupštini naveo da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej Vučić, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovor na to ponudio sopstvenu ostavku ukoliko lider Nove stranke pronađe dokaze za tvrdnje, a da u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

– Živkoviću, ako dokažeš da je moj brat vlasnik te fantomske firme ja ću podneti ostavku, a on će pokrenuti krivičnu prijavu sam protiv sebe – rekao je u jučerašnjem obraćanju premijer Srbije.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma “Asomacum” u vlasništvu je Andreja Vučića koji je, prema priloženom JMBG, rođen 9. aprila 1972. godine.

Navedena firma je u blokadi tri godine zbog neplaćanja poreza i duga od 22.5 milona dinara

Prema podacima sa sajta “FIBA Europe”, pojavljuje se izvesni košarkaš pod imenom Andrej Vučić iz Srbije, rođen istog datuma, 9. aprila 1972. godine, kada i premijerov brat.

Ime košarkaša Andreja Vučića pojavljuje se na spisku igrača kiparskog košarkaškog tima “Achilleas”.

Inače, oko 1 sat posle ponoći, firma “Asomacum” uklonjena je sa sajta APR-a, pa je oko 2 sata posle ponoći ponovo vraćena.

Da li će Vučić podneti ostavku i da li je njegov rođeni brat Andrej Vučić ”žrtva falsifikovanja”, ostaje da saznamo u ponedeljak.loading...