Bahatluk se nastavlja: Pozvali novinare na sednicu pa ih oterali (FOTO)

Iz Gradske kuće medijima je upućen poziv na sednicu Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, a kada su novinari došli, članovi tog tela su ih zamolili da izađu napolje i sačekaju dva sata da bi dobili izjave.

Četvrta redovna sednica ovog tela bila je zakazana za danas, a počela je u podne. Pred sam početak sednice, predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, Zoran Srdić, zamolio je novinare da izađu napolje i sačekaju kraj sednice da bi dobili izjave, a nije želeo čak ni da im da dnevni red sednice kako bi znali šta čekaju i o čemu će se na sednici pričati.

Ovo nije prvi slučaj da ovo telo javno zove novinare na svoje sednice, a potom im ne dozvoli da prisustvuju.
Pored novinarke 021, prisutna je bila i novinarka Kanala 9, koja je pre nedelju dana želela da prisustvuje sednici istog ovog tela, ali su joj tada rekli da je zakasnila i da mora da sačeka kraj sednice, opet bez mogućnosti da joj prisustvuje.
Takođe, na prve dve sednice ovog tela, novinari nisu imali pristup, a informacije su dobijane preko birokratskih saopštenja, kako je bilo i danas.