Bahatog ministra nema ko da kazni: Ilić ne isplaćuje novac novinaru kojeg je napao (VIDEO)

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Velimir Ilić još nije isplatio odštetu od 1,3 miliona dinara novosadskom novinaru Vladimiru Ješića, nakon što je sud presudio u Ješićevu korist u slučaju kada ga je Ilić pred kamerama fizički napao i ispsovao 2003. godine.

Osnovni sud u Čačku uputio je više dopisa nadležnom ministarstvu, kao i jedan dopis predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem od njega traži da preduzme odgovarajuće korake kako bi nadležno ministarstvo po rešenju suda skidalo sredstva sa plate ministru Velimiru Iliću.

U dopisu suda Vučiću, u koji je Beta imala uvid, navodi se da nadležno ministarstvo već dva puta nije izvršilo odluku suda.

– Potrebno je da u okviru ovlašćenja koja imate kao predsednik vlade, preduzmete sve mere i radnje kako bi rešenje o izvršenju od 30. decembra 2013. godine bilo sprovedeno – navodi se u dopisu.

Prema rešenju suda, Velimiru Iliću treba da se skidaju dve trećine iznosa plate i da se prebacuju na račun Vladimira Ješića.

Krajem prošle godine, Osnovni sud u Čačku ukinuo je rešenje o izvršenju naplate sudske novčane presude protiv Velimira Ilića, jer je advokat novinara Vladimira Ješića napisao podnesak latiničnim pismom.

Ilić je Ješića napao 2003. godine, na snimanju intervjua za novosadsku Televiziju Apolo, u prostorijama Nove Srbije u Beogradu. On je novinara tada šutnuo nogom, izvređao, ispsovao i pokušao fizički na njega da nasrne.

Vladimir Ješić rekao je agenciji Beta da je ovaj slučaj još jedan pokazatelj koliko su ministri u vladi „bahati” jer ne priznaju ni odluke suda.

– Ako je sud utvrdio da me je Ilić šutnuo, a on tvrdi suprotno, jasno nam je koliko je besmisleno očekivati da će bilo ko od njih poštovati zakone, pa možemo očekivati da će ponoviti iste stvari, a naročito napade na novinare – kazao je Ješić.

On je dodao da će novac od presude uplatiti u humanitarne svrhe za pomoć Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku.

Ješić je podsetio i da je protiv Ilića podneo i krivičnu prijavu zbog istog slučaja, ali se Ilić tada pozvao na poslanički imunitet i tako „izbegao” suđenje.

Ješić je podsetio i da je nasilnik koji je Ilića napao 2010. godine na ulici u Beogradu vrlo brzo potom uhapšen, a kasnije i osuđen na dve godine zatvora.