Besplatan koncert na platou ispred Spensa povodom obeležavanja Vošine stogodišnjice

Ljubitelji fudbalskog kluba „Vojvodina” u petak, 7. marta moći će da uživaju u velikoj, besplatnoj svirci povodom obeležavanja 100 godina ovog fudbalskog kluba.

Organizatori, „Moderna omladina 1937″ najavili su da će na platou ispred Spensa nastupiti: Dram N Zez, Istočno Stajanje (Banja Luka), SOK91, U Prvim Redovima, Proleće, Zbogom Brus Li, Ritam Nereda, Frontline i Toša Maletin i tamburški orkestar, a svirka počinje u 18.30 časova.

Osim svirke, organizovano je i dobrovoljno davanje krvi, 3. marta 11-13 časova, u Ulici Hajduk Veljkovoj 9a u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

– Fudbalski klub Vojvodina osnovali su 6. Marta 1914. učenici Velike pravoslavne srpske gimnazije (danas Zmaj Jovina gimnazija) i ugledni Novosađani toga vremena. Voša je jedan od simbola, kako Novog Sada, tako i Vojvodine, i predstavlja instituciju od značaja, poput Srpskog narodnog pozorišta, Matice srpske ili Muzeja Vojvodine. Vojvodina je uz ,,Crvenu zvezdu” jedini srpski klub koji je osvojio neki evropski trofej, Srednjeevropski kup 1977. godine. U FK „Vojvodina” ponikli su veliki evropski igrači: Velker, Boškov, Veselinović, Pantelić, Takač, Rajkov, Krstić, Roganović, Sekereš, Brzić, Mihajlović, Jokanović, Kačar, Krasić, Jovanović. Na stadionu ,,Karađorđe” ,,Voša” igra od 1924, već punih 90 godina. ,,Vojvodina” je trajala i traje u 5 država: Austrougarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, SFRJ, Saveznoj Republici Jugoslaviji i Republici Srbiji – poručuju organizatori.