BIZARNI IZAZOV: Deca u Srbiji počela da nestaju na tri dana!

Telefon deca
sxc.hu/bvdwiel

Cilj igre „Game of 72” jeste da tinejdžer pobegne od kuće na 72 sata, a ona uzima maha baš kada se zalažemo za donošenje Tijaninog zakona, po kome bi policija za nestalima tragala odmah!

Igra hrabrosti „

 

”, u kojoj je cilj da igrač, najčešće tinejdžer, na tri dana nestane i o tome ne obavesti najbliže članove porodice, počela j da osvaja region, a unela je paniku i među roditeljima širom Srbije.

Deca bukvalno nestanu iz čiste zabave, a roditelji prijavljuju nestanak strepeći za život svojih mališana. Najgore je što se se sve ovo dešava baš u vreme kada se predlagači zalažu za usvajanje Tijaninog zakona, i izmene Zakona o policiji, po kome bi se za nestalom osobom tragalo odmah, a ne po isteku 48 sati.

Put u prostituciju

Biljana Kikić Grujić iz centra za devijaciju mladih „Target” u Novom Sadu kaže da razlozi za ulazak u ovu igru mogu da budu želja mladih za dokazivanjem i osećajem pripadnosti, kao i potvrda polularnosti:

– Pre nego što se uhvate ovog izazova, deca bi morala da razmisle o mogućim posledicama. Mladima svašta pada na pamet, a mogu postati žrtve kidnapovanja, prostitucije – rekla je Grujić.loading...