BLAGO NAMA! Iste godine kada ‘dobijemo’ ‘Beograd na vodi’ premijer obećao i OVO!

Premijer Srbije Akleksandar Vučić izjavio je da očekuje početak radova na beogradskom metrou 2016. godine i da je o tome razgovarao i sa francuskim premijerom Manuelom Valsom.

– Priča o metrou više ne sme da ostane samo priča – poručio je Vičić i dodao da sa inženjerima francuske kompanije Alstom treba razgovarati o promeni pojedinih trasa, pošto će se grad menjati zbog projekta „Beograd na vodi”, na kojem radovi treba da počnu krajem
aprila ili početkom maja.

U Palati Srbija je među brojnim ekonomskim sporazumima potpisan i memorandum o izgradnji metroa u Beogradu.

Vučić je rekao da očekuje učešće francuske u velikim srpskim infrastrukturnim projektima i da se nada da će Francuska postati jedan od tri najznačajnija spoljnotrgovinska partnera Srbije.

Premijer je rekao i da se nakon mera za ekonomsku konsolidaciju očekuju i još povoljniji uslovi za infrastrukturne projekte.

On je poručio i da je beogradski aerodroom spreman za povećanje kapaciteta.

– Srbija je spremna da dočeka veći broj putnika na aerodromu, sa 5,5 miliona putnika sada smo sve naše resurse iscrpli – kazao je Vučić.

Vučić je poručio da je u tekućoj godini između Srbije i Francuske već zabeležzen robni rast od 10,6 odsto, kao i rast srpskog izvoza u Francusku od 24,7 odsto.