Častili se međusobno: DS poručio Dačiću da je neozbiljan, SPS se branio ovako

DS je, reagujući na odgovor socijalista da je DS u političkom slepilu, saopštio da su upravo oni omogućili da Srbija krene evropskim putem, kome su se opirali.

Demokratska stranka izdala je juče saopštenje u kojem optužuje lidera SPS i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da ne želi nikakvo uređeno društvo i da im EU nije nikakav cilj. Socijalisti su na to ekspresno odgovorili da se demokrate nalaze u političkom slepilu.

– Činjenica da ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je interes Srbije da bude u EU zbog bespovratnih sredstava pokazuje da ne žele uređeno društvo na kojem Evropska unija počiva. Dačić i vladajuća koalicija očigledno EU percipiraju kao bankomat ili prostoriju na čijoj sredini je hrpa para. Jasno je da takvim stavom pokazuje da nema ništa od reformi i da niko u EU neće uzimati za ozbiljno zemlju čiji ministar spoljnih poslova i drugi čovek vladajuće koalicije izgovori tako nešto – navodi se u saopštenju DS.

Socijalisti su na napad demokrata na svog šefa stranke odgovorili rečima da se nalaze u političkom slepilu.
– Demokrate nikako da shvate da Srbija ide brže ka Evropskoj uniji otkad više nisu u vlasti. Srbija je otpočela pregovore o članstvu u EU, dobila je najpozitivnije ocene u izveštaju o napretku od strane Evropske komisije i postala je kredibilan partner s pozitivnim reakcijama iz Brisela, ali i iz Moskve, Pekinga, Vašingtona, Berlina, Londona i Pariza. Ivica Dačić je više puta govorio da EU nije cilj, već put, odnosno da želimo evropske vrednosti u Srbiji ne zbog EU već zbog Srbije – kažu u svoju odbranu socijalisti.

Nisu im ostali dužni
DS: SOCIJALISTI, VI STE SLEPI

DS je, reagujući na odgovor socijalista da je DS u političkom slepilu, saopštio da su upravo oni omogućili da Srbija krene evropskim putem, kome su se opirali.
– Da li Srbija ide brže ka EU kada ista ta EU loše oceni stanje slobode izražavanja, nezavisnost sudstva i stanje u medijima, koje vlast sve više guši svaki dan? Političko slepilo je zapravo kad SPS i njihovi koalicioni partneri računaju da građani sve to ne vide, a da će oni koji to vide sve ubrzo zaboraviti – ukazao je DS.loading...