Čedomir Jovanović nahvalio Aleksandra Vučića: Premijera treba iskoristiti, a ne rušiti!

Čedomir Jovanović je juče uputio niz pohvala na račun premijera Aleksandra Vučića, a iz SNS poručuju da je dobro što neko iz opozicije 'priznaje realnost'.

Jovanović je na sednici Glavnog odbora LDP izjavio da je Vučić prvi premijer posle Zorana Đinđića koji je ozbiljno progovorio o ekonomskim reformama. Ujedno je konstatovao da LDP treba da uđe u Vladu.

– Mi treba da izgradimo odnos s Vučićem koji će građani razumeti i posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo od činjenice da smo na vlasti. Vučića pre treba iskoristiti nego srušiti ako se nema odgovor na pitanje šta dolazi nakon toga. Sa LDP-om u Vladi Zakon o radu bi dobio svoj puni smisao, jer bi iza njega stajao neko kompetentniji od Vulina, a na međunarodnom planu Srbiju bi predstavljao neko ko može da kaže više od “o, sole mio”, poput Dačića – rekao je Jovanović.

Opaske lidera LDP koje pokazuju da je već ošacovao mesta u Vladi koja mu se sviđaju šef diplomatije Ivica Dačić nije želeo da komentariše, ali je ministar rada Aleksandar Vulin uzvratio.

– Još samo da Jovanović pređe cenzus i eto ga u Vladi. Bojim se da su kompetentnost svakog od nas izmerili birači – kaže Vulin za “Blic”.

S druge strane, Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i SNS, objašnjava za “Blic” da “kao ni u poslu, tako ni u politici ljubavi nema, ali ima interesa. Tako je i iza svake izjave takozvane opozicije”.

Zoran Babić, šef poslaničkog kluba SNS, za Jovanovićeve reči kaže da “priznaju realnost reformi koje sprovode Vučić i Vlada Srbije”.

Jovanović je izneo i kritike na račun Vučića zbog kontrole medija i nedovoljne transformacije stranke, ali znatno manje nego na račun DS, Nove stranke i Saše Radulovića, za koje je rekao da se „danas protive smanjenja penzija i plata, a sutra bi nastavili tim putem”.

Podsetimo, nedavno je naš portal objavio i pismo lidera LDP-a iz bolnice, prilično začuđujućeg sadržaja.

– Novi izbori, kao jedan od demokratskih alata raspoloživih za rešavanje ovog stanja, u ovom trenutku, ne bi doneli nikakvu promenu trenutne politike, samo bi ubrzali neminovni kolaps. Rešenje nije ni manipulacija sa rekonstrukcijom postojeće Vlade (jer problem nisu individualni), svakako ne trošenje energije na neku Vladu u senci. Jednostavno, i sa 600% umesto postojećih 60, Vučić ne može pomeriti Srbiju iz živog blata, zato što je preduslov takvog ishoda postojanje zajedničkog cilja i jasnog plana u kojem ima mesta, prava i obaveza za svakog ko bi da se iščupa – napisao je, između ostalog, Jovanović, a celo pismo pročitajte OVDE.