CENZURA: Novinarka pitala Vučića za plagijat, pa dobila ‘packu’ od srpske ambasade

Nataliju Miletić, slobodnu novinarku, pozvali su iz srpske ambasade, rekavši joj da im se više ne jvalja za akreditaciju.

Nakon razgovora srpskog premijera Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel, usledila je konferencija za štampu.

Novinari su postavljali pitanja u vezi sa odnosima Nemačke i Srbije, a premijer se odmah na početku zahvalio na gostoprimstvu i rekao da „Srbija želi bolju saradnju i još veće prisustvo Nemačke u Srbiji, kao i više investitora.”

Između ostalog, državnicima se obratila i slobodna novinarka Natalija Miletić, koja je postavila pitanje o cenzuri medija u Srbiji, kao i o navodima o plagijatu doktorske disertacije pojedinih ministara.

– Ja ne znam ko ima plagijat. Gospođi Merkel sam rekao sve što sam imao da kažem o cenzuri medija. Mi smo slobodna demokratska zemlja, spremni smo na kritike, međutim primeri cenzure koji su nam dati prosto nisu bili istiniti – istakao je Vučić na konferenciji za novinare.

Nekoliko sati kasnije, novinarka Miletić je na svom profilu na Tviteru napisala sledeće: „Upravo su mi ljudi iz ambasade u Berlinu rekli da im se vise ne javljam za akreditaciju. Stay tuned.”