CILJ JE SIGURNIJA PRODAJA PROIZVODA: Evo šta je ministar poljoprivrede obećao malinarima!

Vlada Srbije
Wikipedia

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović, danas je na sastanku u Beogradu s proizvođačima malina rekao da postoji spremnost da im se pomogne subvencijama, da bi im se smanjili troškovi proizvodnje i da bi kupili repromaterijal.

 

Nedimović je razgovarao s predstavnicima Udruženja “Limska dolina” iz Prijepolja i iz Priboja, i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica.

Sastanak je dogovoren pošto su malinari, nezadovoljni otupnom cenom i podrškom države, krajem prošle i početkom ove nedelje u Prijepolju blokirali magistralni puta ka Crnoj Gori.

Saopšteno je da je na današnjem sastanku postignut dogovor da zbog “poremećaja na tržištu”, Ministarstvo poljoprivrede “obezbedi komunikaciju” predstavnika proizvođača i otkupljivača malina “u cilju ravnomernog snošenja troškova koji su rezultat aktuelnih dešavanja u toj poljoprivrednoj proizvodnji”.

Očekuje se da Nacionalni savet za malinu utvrdi cene proizvodnje maline u raznim krajevima Srbije, i krajnje izvozne cene tog voća.

Dogovoreno je da se zajednički “obezbedi investitor” koji bi izgradio “prerađivačke kapacitete” čime bi se proizvođačima obezbedio sigurniji plasman maline.