Čim padne sneg u Srbiji na hiljade domaćinstava ostane bez struje

Sneg koji je padao prošle noći izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom, a na području Moravičkog okruga i Sjenice 17.000 potrošača je ostalo bez struje.

Prema rečima tehničkog direktora Elektrodistribucije u Čačku Stojan Vasović, u Ivanjici je bez električne energije ostalo oko 4.500 potrošača jer je prošle noći padao sneg i pokidao dalekovode.

– Bez struje su meštani Crnjeva, Kumanice, Kušića, Lučke reke, Maliča, Međurečja, Čepova, Raščića, Osonice i jednog dela Kumanice – precizirao je Vasović.

On je rekao da su sve ekipe na terenu, a u pomoć su pristigle kolege iz Gornjeg Milanovca i kraljevačke Elektromontaže.

Vasović je dodao da je na području Sjenice oko 3.000 potrošača bez struje, ne mogavši da precizira kada će pomenuti kvarovi biti otklonjeni.

– Drveće se povilo od težine snega i palo preko žica, a do pojedinih delova u Ivanjici ne možemo da stignemo zbog neprohodnih puteva – kazao je Vasović istakavši da službe EDB čine sve što je u njihovoj moći da se problemi otklone što pre.

I u Novoj Varoši visina snežnog pokrivača iznosi 20 centimetara, a kompletno seosko područje od noćas je bez struje.

Kako je rečeno agenciji Beta, ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjnju kvara, a mnogi meštani nemaju ni vodu jer ne rade pumpe. U planinskom delu opštine visina snežnog pokrivača je 30 centimetara.

Sneg je i u limskoj dolini doneo dosta nevolja. Brojna sela u opštini Prijepolje su bez struje jer je vlažan sneg doprineo kidanju niskonaponske mreže.

Saobraćaj se na magistralnim i regionalnim pravcima odvija uz dodatni oprez zbog klizavog kolovoza i magle, dok su lokalni putevi gotovo neprohodni.

Sneg je, osim u Zapadnoj Srbiji dana spao i u Nišu, ali tamo nije, za sada, izazvao veće probleme.loading...