CIRKUS U SKUPŠTINI: Umalo ‘sevale’ pesnice između Zorana Babića i Janka Veselinovića

Poslanik SDS rekao naprednjaku da ima snimak iz kafane u Nišu na kom je pijan, ovaj se zaleteo da mu 'objasni'.

Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, i Janko Veselinović, poslanik SDS, umalo su se potukli juče u Skupštini Srbije!

Tokom skupštinske rasprave, Veselinović je govorio o štrajku advokata, radu pravosuđa, slobodi medija, a prema rečima našeg izvora iz Skupštine, Tadićeva uzdanica je nastupala žestoko, te govorio sve što mu je na duši. Sukobio se sa Babićem zbog pomenutih tema, ali je sukob vrlo brzo skliznuo na privatni teren, što je dovelo do neprijatnosti.

– Babiću je pukao film, pa je rekao da poslanici treba da rade alko-tekst, te da bi rezultati tih testova znatno smanjili broj onih koji bi sedeli u sali. Na to mu je Veselinović rekao da ima snimak na kome se vidi on, mrtav pijan, u kafani u Nišu, prilikom jedne proslave. Čim je Veselinović to rekao, Babić je krenuo ka njemu – kaže izvor našeg lista i dodaje:
– Zaleteo se prema njemu, i stao ispred klupa gde su sedeli on i Marko Đurišić i počeo da maše rukama. Bilo je neprijatno, svi smo čekali kad će Babiću da odleti ruka.

Sednica je prekinuta, a predsedavajući Skupštini Veroljub Arsić odredio je pauzu od pet minuta.

– Babić i Veselinović su nastavili sa provokacijama. Janko je rekao Babiću: „Kako te nije sramota? Koji alko-tekst, pa ja ne pijem?”

Po povratku u salu, navodi naš izvor, strasti su se smirile i nastavljena je sednica.

U razgovoru za Kurir, Babić kaže da ga je Veselinović prozivao za kafanu, te pitao koje piće voli, što ga je isprovociralo da reaguje pozivanjem da svi urade alko-tekst.

– Ja sam spreman da idem, ali bojim se, ako ode ceo DS i SDS, da će u sali biti prazan deo gde je opozicija – dodaje Babić.