ČULI STE ZA INSTAGRAM “DROGA SRBIJE”? Pogledajte JOŠ JEZIVIJE SLIKE koje dokazuju kako LAKO DECA KUPUJU DROGU na Internetu (FOTO)

Droga
Dnevno.rs/Kolaž

Vest da je Instagram strana "Droga Srbije" za svega osam dana zapratilo skoro 1.300 ljudi, da se na njoj maloletnici, često i osnovci, hvale kako na očigled policije uživaju u opojnim supstancama, pre nekog vremena šokirala je javnost. U međuvremenu, nadležni su reagovali, bilo je i hapšenja, a stranica je ugašena. Međutim, čini se da je ovo samo "vrh ledenog brega" u sveopštoj dostupnosti narkotika u Srbiji.

 

Sve je više promocije narkomanije i droge na internetu. Mnogo je i onih koji drogu prodaju preko interneta i to preko raznih profila na društvenim mrežama. Najčešće je to marihuana i to u najvećoj meri marihuana koja je odgajana u kućnim uslovima.

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA prikupio je određene podatke o sajtovima i profilima koji se bave promovisanjem marihuane i druge droge.

Na sajtu vutra.org koji okuplja Hrvate, Bosance ali i Srbe, možete da dobijete sve potrebne savete kako da uzgajate marihuanu kod kuće. Na pomenutom sajtu postoje i mentori kojima možete posebno da se obratite za savete i dosta tih mentora je iz Srbije – navode jedno od svojih saznanja u DBA.

Na forumu se možete dogovoriti i oko kupovine svih potrebnih pomagala za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, a takođe možete da dobijete i savete i informacije kako da naručite seme marihuane iz inostranstva i kako da ono stigne do onoga ko ga je naručio.

 

– Krijući se iza ideje o nekakvoj legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, forumaši uglavnom razmenjuju iskustva oko duvanja marihuane, kako je najbolje smotati džoint i slično. Kada odete na ovaj forum i pročitate šta sve pišu, biće vam jasno da oni legalizaciju vide samo kao veću mogućnost uzgajanja marihuane, prodaje i konzumiranje iste – piše DBA.

Pored pomenutog sajta koji godinama opstaje iz nekog nepoznatog razloga, tu su još sajtovi poput navutri.com, koji na satiričan način promoviše konzumiranje marihuane, i zatim sajt marijuanatravels.com, gde imate mogućnost da za neke gradove pročitate gde možete kupiti drogu (što se Srbije tiče, dostupne su informacije za Beograd i Suboticu).

SKANDAL KOJI POTRESA SRBIJU: Deca se hvale kako se DROGIRAJU U ŠKOLI i to objavljuju na INSTAGRAMU (FOTO)

 

Razni Instagram i Facebook profili iz Srbije promovišu konzumiranje marihuane, daju savete kako da je sami uzgajate i prepuni su fotografija sa džointima. O tome da li se iza nekih od tih profila krije i organizovana prodaja droge može samo da se nasluti.

Nesumnjivo je da ovakvi sajtovi i profili na društveni mrežama vrbuju omladinu ali i stvaraju lažnu sliku o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe. Članovi Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA prikupljeni materijal su dostavili policiji, nešto lokalnim policijskim stanicama, nešto Odeljenju za VTK. Neka lica su i lišena slobode jer je kod njih pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, dok su pojedina lica privedena zbog toga što im je pronađena određena količina marihuane – navode u ovoj organizaciji.

 

Centar za bezbednost, istrage i odbranu apeluje na roditelje da redovno proveravaju koje sajtove posećuju njihova deca. Jer – ne postoje “lake” i “teške” droge.

– Droga je droga i tu nema dalje priče – zaključuju u DBA.

 loading...