DA LI JE PATRIJARH PAVLE ZASLUŽIO DA BUDE SVETAC? Zbog ovih FOTOGRAFIJA neki smatraju da NIJE (FOTO)

Patrijarh Pavle
Wikipedia/Ninam

Priča o tome da bi pokojni patrijarh srpski gospodin Pavle mogao da bude kanonizovan dugo je u opticaju. Vest da će crkva na sledećem zasedanju Sabora pokrenuti i ovo pitanje mnogi su dočekali sa odobravanjem, ali na društvenim mrežama su se pojavili i oni koji su protiv ove ideje.

Patrijarh Pavle je bio izuzetno poštovan u narodu, čak i među ljudima koji nisu vernici. Mnogi će reći daje još za života stekao epitet svetog čoveka, a njegova blagost, ljubaznost i srdačnost koju je ispoljavao u svakom trenutku legendarni su.

CIPELE PATRIJARHA PAVLA: Nosio ih je 30 godina, bile su dokaz njegove dobrote i KRILE JEDNU VELIKU TAJNU

Zato su mnogi pozdravili vest da će na prolećnom zasedanju Svetog arihijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve kao jedna od tema biti pokrenuta i ona o proglašavanju pokojnog patrijarha za sveca.

Ipak, ima onih koji smatraju da patrijarh Pavle ne zaslužuje da bude kanonizovan. Na društvenim mrežama ovih dana pojavile su se fotografije pokojnog poglavara srpske crkve sa Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem.

REČI KOJE OPOMINJU: Patrijarh Pavle pre 12 godina pričao o KOSOVU, a evo zašto je to i danas važno (VIDEO)

– Povodom inicijative da Patrijatrah Pavle bude proglašen za Sveca… Ne, nije zaslužio…! Pa, otpracajte, blokirajte… Moj Bog je moja Savest.. – napisao je jedan Tviteraš izazvavši pravu lavinu komentara kako podrške tako i negodovanja.

Šta vi kažete?loading...