Dačić: ‘Ko je danas Vojislav Šešelj u Srbiji’?

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nema 'ni milimetar' odgovornosti za izjave lidera radikala i haškog optuženika Vojislava Šešelja, da njegova stranka nema uticaja na političku scenu Srbije i da je Tribunal dozovolio da dođe do takve situacije.

– Da li je on neki državni funkcioner? Da li u Hrvatskoj ima onih koji pričaju o ustaštvu? Mi treba da naše odnose relaksiramo, a ne da ih komplikujemo – rekao je Dačić, komentarišući inicijativu hrvatskih poslanika da se u Evropskom parlamentu donese rezolucija kojom bi se osudile izjave haškog optuženika Vojislava Šešelja.

On je ocenio da Haški Tribunal „nije bio u stanju” da završi suđenje Šešelju i da bi rezolucijama pre trebalo ukinuti taj sud, koji, kako je rekao, predugo postoji.

– Haški Tribunal je dozvolio da dođe do ove sutuacije. Srbija u tome nema ni milimetar odgovornosti. Mogu da donose rezolucije, ali one se ne mogu odnositi na Srbiju. Srbija se jasno opredelila, a uostalom Šešelj najviše napada vlasti u Srbiji –  rekao je on.

Komentarišusći Šeseljeve izjave o velikoj Srbiji, Dačić je upitao – Ko je danas Vojislav Šeselj u Srbiji? On je naglasio da je SRS vanparalamentarna stranka i da nema „nema nikakvog uticaja” na političku scenu Srbije.

 loading...