Dačić ‘nije u toku’: Jedva čeka da sazna rezultate istrage o Perčeviću

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da u pisanju medija o njegovim navodnim poslovnim vezama sa nedavno uhapšenim vlasnikom firme "Interkomerc" Goranom Perčevićem postoje mnoge "materijalne neistine".

Gostujući na televiziji Pink Dačić je kazao da jedva čeka rezultate istrage, “jer nije u toku”.

“Ja sigurno nisam nikome pomogao. Svi dobro znaju da najbolje u politici prolaze oni koji su protiv mene”, kazao je Dačić.

On je rekao da je sa Perčevićem zajedno počeo političku karijeru u SPS-u, ali da je Perčević posle 5. oktobra izašao iz partije, kao i da je Interkomerc počeo saradnju sa MUP-om još 1998. godine.

“Na Novom Beogradu postoji prostor u kome MUP drži svoj auto servis. 2006. godine je Vlada svojim zaključkom donela odluku da za tri miliona i 200 hiljada evra smanji svoje učešće u vlasništvu Interkomerca i da to postane vlasništvo MUP-a”, kazao je on.

Dačić je kazao da je drugi deo zgrade koji je na istoj parceli tražio Sektor za vanredne situacije i dogovor je u odnosu na 2006. godinu proširen i na tu zgradu.

“Perčević nije živeo u kosmosu, ili na Marsu on je živeo i radio ovde i radio sa svima. Njegova firma je bila jedna od uspešnih koje je hvalila i Privredna komora”, naveo je Dačić.

Predsednik SPS-a najavio je za 14. decembar kongres te partije.

“Mi nemamo problem, da li će tu biti nekih sukoba, raskola, raspada partije. Mi ovde imamo problem kako obaviti taj kadrovski raspored, a da istovremeno zadovoljimo potrebe za promenenama u SPS-u “, kazao je Dačić.

On je rekao da će to biti kongres “promena i reformi”, jer “SPS mora da se menja kao što se menja i Srbija”.

“Važno je da na kongresu dođe do kadrovskih i programskih promena i promena imidža stranke”, kazao je Dačić i kazao da je u tom smislu nekadašnji slogan Saveza socijalističke omladine “Menjajmo da nas ne promene” primeren.