Dačić: Samo Vučić i ja nemamo razloga za strah

Predsednik vlade Ivica Dačić demantovao da ima bilo kakave veze sa narko-klanom Darka Šarića uz poruku da od onoga što bi on mogao da kaže nemaju razloga za strah samo on i vicepremijer Aleksandar Vučić.

– Jedva čekam da uhapse Šarića i da konačno raspetljamo tu priču do kraja. Mnogi će se češati gde ih ne svrbi, ali među njima sigurno neću biti ja. Od Šarića i onoga što bi on mogao da kaže plaše se mnogi u vrhu politike. Pouzdano znam da razloga za strah nemamo Vučić i ja, za ostale i nisam baš siguran – rekao je Dačić u intervjuu za Informer. On one koji govore o njemu kao o „nekakvom mafijaškom saradniku” podseća da je 2008. godine, kako kaže, baš on sprečio da Šarić dobije otpust iz srpskog državljanstva a da su mu „svi ostali u državi” tada dali pozitivno mišljenje.

– To sam ja zaustavio u poslednji čas. Bila bi katastrofa da je to tada prošlo – navodi Dačić i objašnjava da u tom slučaju Srbija ne bi moga da goni Šarića jer bi bio zaštićen kao crnogorski državljanin.

– Mene optužuju da sam šarićevac, a kad bih ja bio pokvaren kao neki mogao bih da kažem da su svi iz vrha te vlasti 2008. osim mene bili mafijaši – dodaje on.

Kako napominje, ne zna da li je tako i nema dokaze, ali mu je “vrlo interesantno” što niko ne pominje istragu o tome kako su Šarići od neke 2004. do 2009. u Srbiji oprali milijarde evra, kupovali nekretnine, učestvovali u privatizacijama, pribavili sebi status uglednih biznismena…

– Pa sigurno im ja u tome nisam pomogao. Ali neki drugi iz vrha države jesu – navodi Dačić a na pitanje misli li na DS dodaje: „Ne mislim ja ništa. Samo pitam, zašto je danas u Srbiji glavna tema da li sam bio na svadbi Mišine (Rodoljub Radulović – Miša Banana) ćerke, a niko ne pita ko je, kako i zašto Šarićima omogućio da legalizuju svoju nako-imperiju u Srbiji.”

Dačić je takođe odbacio spekulacije da je „viđen za srpskog Sanadera”, a za medijske napise o njegovim navodnim vezama sa Šarićevim narko-klanom rekao da je to „pokušaj da se sruši reting SPS” i da bi „nekii izgleda hteli da ga politički likvidiraju”.

Govoreći o izborima, Dačić rekao da nema dogovor sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem o ulasku u vladu sa SNS.

„Ništa nije dogovoreno. Sačekajte 17. mart, da vidimo koliko je ko uzeo glasova”, poručio je.loading...