Danas nestabilno i svežije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji će biti promenljivo oblačno, nestabilno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom i najvišom temperaturom do 27 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode s gradom i olujnim vetrom.

Jutarnja temperatura od 17 do 20, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

I u Beogradu promenljivo oblačno, nestabilno i svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na širem području grada moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim padavinama, gradom i jakim vetrom. Jutarnja temperatura bice oko 20, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U Srbiji će se u petak zadržati promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa obilnijim padavinama, gradom i pojačanim vetrom.

Od subote pretežno sunčano i toplije, posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti i ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom.

I za Beograd meteorolozi najavljuju slično vreme.

Biometeorološka prognoza za četvrtak, 31. jul

Usled očekivane biometeorološke situacije osobe sa cerebrovaskularnim i respiratornim oboljenjima mogu osetiti pojačane tegobe. Moguće meteoropatske reakcije su poremećaj sna, razdražljivost i glavobolja.