Danas oblačno i sparno, tokom noći obilnije padavine i grmljavina

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, veći deo dana suvo vreme, a uveče i tokom noći očekuju se mestimično kiša, pljuskovi i grmljavine.

RHMZ je upozorio da se tokom noći između srede i četvrtka očekuju obilnije padavine, u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru i za 12 sati, a ponegde i više od toga. Moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode s gradom i pojačanim vetrom.

Kako je saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu pojačan, južni i jugoistočni. Lokalno se očekuju obilnije padavine, a moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i jakim vetrom. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 22, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, toplo i sparno, veći deo dana suvo vreme, a uveče i tokom noći očekuju se povremeno kiša, pljuskovi i grmljavine. Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 22, a najviša dnevna oko 32 stepena.

U Srbiji se tokom noći između srede 30. i četvrtka 31. jula i u četvrtak očekuju obilnije padavine u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru za 12 sati, a lokalno i više. Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa pojavom grada i pojačanim vetrom.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 5. avgusta, u četvrtak i petak biti oblačno, malo svežije sa kišom, pljuskovima sa grmljavinama. Lokalno se očekuju i obilnije padavine, naročito u četvrtak. Moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa pojavom grada i pojačanim vetrom.

Biometeorološka prognoza za sredu, 30. jul:

Nastavlja se period nepovoljnog uticaja meteoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez savetuje se osobama sa bronhijalnom astmom i psihičkim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, pojačana nervoza i bolovi u mišićima.