U većem delu Srbije danas će biti umereno i potpuno oblačno, u severnim i zapadnim krajevima mestimično sa slabom kišom i maksimalnom temperaturom do 15 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

U toku noći kiša će početi da pada i u ostalim krajevima, naveli su meteorolozi. Minimalna temperatura od minus tri na istoku i jugoistoku do devet u košavskom području, a najviša dnevna od 9 do 15, u Timočkoj Krajini oko četiri stepena.

I u Beogradu će veći deo dana biti umereno i potpuno oblačno, suvo i relativno toplo. Uveče i tokom noći povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura oko devet, a najviša dnevna oko 15 stepeni.

U narednih sedam dana u Srbiji će preovlađivati oblačno, s postepenim padom temperature, mestimično sa kišom, a na višim planinama i sa snegom. Padavine uglavnom slabog intenziteta. Krajem perioda susnežica i sneg mogući su i u nižim predelima. I za Beograd meteorolozi predviđaju slično vreme.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 18. januar

Većini hronično obolelih i osetljivih osoba savetuje se poseban oprez usled nepovoljne biometeorološke situacije. Najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdrazljivosti, glavobolje i bolova u mišićima.

 loading...